Inkereentie 66, RAUMA, Satakunta 044 528 9617 info@radiopeili.fi

Musiikki / Viihde

Billie Eilish vaihtoi pussivaatteensa pois Pop Stardomin uusien vaatimusten takia

Billie Eilishin pukeutuminen on ollut yhtä paljon kiehtovaa aihetta kuin hänen musiikissaan, kun otetaan huomioon, että hän lähetti napalmilla liotetun ballaadin ”valtameren silmät” Soundcloudiin vuonna 2015. Verrattu ylisuuriin t-paitoihin, pariin ja kuiviin koripallohousuihin. hikoilu, hän oli uudentyyppinen poptähti, joka halusi ja pystyi heittämään kappaleiden laitteiden pahamaineisen taipumuksen seksualisoida nuoriaan – usein alaikäisiä, vähintään koko heidän hyvin varhaisten ammattiensa aikana – naisten kykyjä. (Usko Britney, Lana, Rihanna ja myös heitä edeltäneet lukuisat sukupolvet.)

Kun laulajan tili on kasvanut, ainoa muutos hänen vaatekaappiinsa on ollut kohti arvostetuempia logosuunnitelmia, sillä Fendi, Gucci ja myös Louis Vuitton ovat kaikki kiirehtineet tehdä hänelle mittatilaustyönä valmistettuja stoleja, ponchoja ja peitteitä. Eilishille muutos oli kuitenkin pääasiassa tahatonta – ainakin hänen ammattinsa alussa. 18-vuotias on väittänyt, että menetelmä, jonka hän pukeuttaa, on juuri tämä, tapa, jolla hän sopii asuun. Lisääntynyt analyysi on kuitenkin herättänyt hänelle tosiasian, että kaikki naiset katsovat jossain vaiheessa vilpillisyyttä: toimia kaikilla tavoin, yleisistä perusteista huolimatta tai niiden mukaisesti, on luonnollisesti poliittinen.

Tällä hetkellä, kun useita vuosia on sijoitettu kiitosten, epäkunnioittajien, ajattelupalojen, tapaamiskyselyiden ja Instagram-kommenttien vastaanottamiseen, Eilish on valmis puhumaan työstään kaksitasoisella osalla. Hän toi keskustelun näyttämömaisella kiertueellaan Miamissa ennalta nauhoitetulla videoleikkeellä, joka näkee hänen pukeutumisensa mojovasta puserosta rintaliiviin kaiteessa – perinteisessä yksitoikkoisessa lähetysessään – verrattuna epäreiluihin sosiaalisiin rajoituksiin.

Edistys on tosiasiassa ollut hidasta. Vuonna 2014 julkaistussa Calvin Klein -mainoksessa Eilish julisti onnellisena, että hänen ruumiinsa suhteen ”kukaan ei voi olla näkökulmasta, koska he eivät ole nähneet, mikä on alla. Kukaan ei voi olla sellainen,” hän on ohut ja paksu ”. hän ei ole ohut paksu, ” hänellä on tasainen pusku ’,’ ’hänellä on rasva perse.’ Kukaan ei voi vaatia mitään siitä, koska he eivät ymmärrä. ”

Henkilöillä oli edelleen mielipiteitä.

Ei vain hänen ruumiissaan, mutta myös tekniikassaan paljastaa se pois tai pitää sen piilossa. Viime syyskuussa hän kuvasi Instagramin, jossa hän pukeutui graffitipainettuihin Tee-paitoihin ja myös hupparit yhteistyöstä katuvaatteiden tuotemerkin Fanatic Cityn kanssa. Retortti saa häneltä yhden eniten: ”Joten pukeuduin säännöllisesti, olisin varmasti paljon kuumempi joo kehittää paljon paremman huomautuksen, että olen kyllästynyt siihen ihmiseen ”, hän kirjoitti sarkastisesti.

Elle kertoi vuonna 2019 Elle: n haastattelussa viimeisen kesäkauden päivän, jolloin hän jätti luonnonkaunis kiertomatkabussi laittaen kontin päälle. ”Rintani olivat trendissä Twitterissä!” hän piti mielessä. ”Johtajana! Mikä tuo on ?! Jokainen pistorasia keskusteli rinnoistani!” Hän oli silloin vielä pieni ja kuten pala huomauttaa, jopa CNN loi tarinan rinnastaan.

Hänen todella tuntemansa kohteliaisuudet, jotka hän sai todellakin, olivat myös takaapäin. V-lehden haastattelussa Pharrell Williamsin kanssa viime kesänä hän sanoi: ”[Vanhempieni] [positiiviset] huomautukset siitä, kuinka pukeudun täsmällisesti siihen lutka-häpeäkomponenttiin. Kuten:” Olen niin iloinen, että olet pukeutuminen kuin lapsi, jotta muut tytöt voivat pukeutua kuten lapset, jotta he eivät olisi lutka. ’ Se on pohjimmiltaan siltä, ​​miltä minusta tuntuu. Ja en myöskään voi [korostaa liikaa sitä, kuinka] en todellakaan pidä siitä. ”

Hän toisti uskonsa myös Ellelle. ”Tärkeää ei ole: Hei, mennään häpeä-häpeälle kaikille näille naisille, koska he eivät ole vaatteita kuten Billie Eilish”, hän sanoi. ”Se tekee minut hulluksi. Minun on käytettävä valtavaa t-paitaa, jotta et todella tunteisi olosi epämukavaksi rintani suhteen!”.

Maanantai-iltana Miamissa ennen ”kaikkien suurten tyttöjen menemistä helvettiin” suorittamista viime vuoden leviatanilla Kun me kaikki pudota nukkumaan, minne menemme? LP avautuessaan mihin me menemme? Maailmankiertoajelulla hän esiintyi videon välituotteessa, jossa hän puhui kaksoistandardista, josta hän ei pääse. ”Sinulla on mielipiteitä,” hänen intonaatio alkoi, ”minun näkökulmasta, musiikistani, vaatteistani, kehostani.” Näytöllä hän alkoi päästä eroon vaatekerroksista. ”Jotkut ihmiset vihaavat sitä, mitä minä pidän, toiset ylistävät sitä, toiset käyttävät sitä kiillotukseen, toiset, toiset käyttävät sitä pelleytymiseen, mutta tunnen, että näet jatkuvasti, samoin kuin mitään mitä teen, ei havaita.”

Hänen äänensävynsä jatkoi: ”Kehoni, jonka kanssa olen syntynyt, eikö se ole mitä halusit? Jos se, mitä panen pukeutumaan, en ole nainen. Jos vuodan kerroksia, olen lutka … Jos laitan päälleni Paljon enemmän, jos laitan vähemmän, kuka valitsee sen, mikä tekee minusta? Mitä tämä tarkoittaa? Onko arvoni perustuva vain olettamukseenne? Vai eikö mielipiteesi minusta ole minun vastuullani? ”

Lukemalla sitä ja nähdäksesi seuraajan videoleikkeitä, se tuntuu transgressiiviselta, uhmakkaalta. Mutta Eilish on todella innostunut siitä, ettei hän ole provokattori. Koska täsmälleen samassa V-julkaisun haastattelussa hän keskusteli: ”En sano:” Voin todennäköisesti käyttää kaatuneita vaatteita, koska se on roikkuva vaatetus. ” Se ei ole koskaan tällaista. Se on vielä enemmän, yksinkertaisesti, pukeudun siihen, jonka haluan pukeutua. Tietenkin, jokainen ihminen näkee sen sanovan: ”Hän ei sano seksuaalistamista” ja ”Hän ei sano olevansa stereotyyppinen Nainen.'”.

”Ehkä ihmiset pitävät minua sääntöjen rikkojana, koska he itse tuntevat joutuvansa noudattamaan ohjeita, ja täällä minä pidän sitä”, hän teoriassa puhui Tyylin kanssa aiemmin tänä vuonna. ”Se on upeaa, jos voin saada ihmisen tuntemaan entistäkin kustannustehokkaamman tehdä sen, mitä he todella aikovat tehdä sen sijaan, mitä heidän odotetaan tekevän. Minulle kuitenkin en koskaan ymmärtänyt, että minulta odotetaan tekevän mitään. Luulen, että se on tosiasiassa meneillään – jota en koskaan tunnustanut, että oli kohta, jota minun piti noudattaa. Kukaan ei kertonut minulle sitä paskaa, joten tein mitä halusin. ”

On toivoa, joka löytyy sen ymmärtämisestä, että hän kertoo totuuden. Tiedätte, se on vain avoin tottelemattomuus niille meistä, jotka ovat tulleet ennen häntä, niille, jotka eläivät läpi turhauttavan, ahdistavan. Onko Britney Spears neitsyt? paina sykli. (Mikä tapahtui, kyllä, kun tähti oli vielä huomattavasti nuori aikuinen.) Niiden ihmisten, jotka tunnustivat, että Lana Del Rey esitteli makabreettiset sanoituksensa valtavirran, hänen täytyi pukeutua ne pommihelppoon. Ne ihmiset, jotka eivät ole popstaareja, joiden on yksinkertaisesti tarvinnut esiintyä naisena pyrkiessään mihinkään.

Kysyt itseltäsi, silloin tällöin, olemmeko todella edistyneet kaikissa. Minulle Eilish ja hänen seuraajansa (jotka huusivat hänen tueksi Miami-ohjelmassa) ovat todiste siitä, että yhteiskunta on todella muuttunut. Myös albumimyynti, Grammys ja 60 miljoonaa Instagram-seuraajaa ovat todiste tästä. Eilishin vallankumous on uusi normi, fanit tunnustavat tämän jo. Heille baggie Tee on baggie Tee. He vievät popstaarinsa kuitenkin valitsemansa mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *